Германският външен министър Хайко Маас заяви, че отива в Русия,

...
Германският външен министър Хайко Маас заяви, че отива в Русия,
Коментари Харесай

Външният министър на Германия проговори за отношенията с Русия

Германският външен министър Хайко Маас съобщи, че отива в Русия, с цел да беседва намерено за различията в връзките сред двете страни.
" Там, където има потребност от уточнения, е най-добре да се приказва намерено. Затова през днешния ден отпътувам за Русия за първи път от началото на пандемията на ковид ", сподели той пред публицисти във вторник, преди да замине за Русия.
Маас твърди, че връзките сред Русия и Германия предходната година " се озоваха в комплицирано русло, не на последно място поради убийството на [грузински гражданин] в берлинския парк Тиргартен, което Генералната прокуратура на Федерална Република Германия приписва на съветските държавни структури ".
Германският външен министър напомни също, че пандемията " в допълнение усложнява директните контакти сред германци и руснаци ".
" Германско-руските връзки са прекомерно значими, с цел да ги оставим на самотек ", сподели Маас. " Само с присъединяване на Москва ще успеем да реализираме устойчиви резултати по значими интернационалните тематики ", сподели той, като уточни измежду тях уреждането на споровете в Украйна, Либия и Сирия.
" И в региона на контрола върху оръжията на Русия е отредена основна роля. Бихме желали Русия да работи съразмерно на тази отговорност ", сподели немският министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР