Германският външен министър Хайко Маас разкритикува страните, обявили се против

...
Германският външен министър Хайко Маас разкритикува страните, обявили се против
Коментари Харесай

Германският външен министър разкритикува страните, които са против Пакта на ООН за миграцията

Германският външен министър Хайко Маас разкритикува страните, оповестили се срещу противоречивия Пакт на Организация на обединените нации за миграцията, който ще бъде признат на конференция на високо ниво в Маракеш идната седмица, оповестява ДПА.

Това необвързващо съглашение дава насоки за контролиране на миграцията и за отбрана на правата на мигрантите. Съединени американски щати и Австралия са измежду страните, които се опълчват на пакта, тъй като се притесняват, че след време той може да се трансформира в законова норма, отбелязва организацията.

Разногласията по миграционния пакт раздрусаха и европейски държавни управления. Миналата седмица словашкият външен министър Мирослав Лайчак подаде оставка, откакто страната му отхвърли съглашението. Сред други страни, които обществено са отхвърлили пакта, са Унгария, Австрия, Италия, България, Хърватия, Чехия, Полша и Швейцария, напомня Българска телеграфна агенция.

В изявление за сп. "Шпигел " Маас съобщи, че всяко едно решение срещу пакта е "зърно за мелницата на тези, които водят злонамерени дезинформационни акции срещу пакта ". Пактът на Организация на обединените нации за миграцията "за пръв път предлага интернационална рамка за надзор, образуване и контролиране на миграцията ", добави той.

Самият Маас е упрекнат, че немското държавно управление прекомерно късно е уведомило Народното събрание за пакта, което ускорява позициите на критиците на документа в Германия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР