Германският външен министър Хайко Маас разкритикува плана на Китай за

...
Германският външен министър Хайко Маас разкритикува плана на Китай за
Коментари Харесай

Хайко Маас: Китай да спазва принципа “една държава, две системи”

Германският външен министър Хайко Маас разкритикува проекта на Китай за налагане на нов закон за сигурността в Хонконг, като съобщи, че “свободата на изложение и заседание ”, както и демократичният спор “трябва да продължат да се съблюдават и в бъдеще ”.

В изказването си Маас разгласи: „ В Европейски Съюз има единодушие, че високата степен на автономност на Хонконг не би трябвало да бъде заличена… Гражданите на Хонконг се употребяват от свободи и права, които им се дават от главния закон и от правилото „ една страна, две системи ”. Очакваме тези правни правила да бъдат спазени ”.

Маас направи изказването си откакто Общокитайската заседание на националните депутати одобри предлагането за правене на противоречивия законопроект за национална сигурност за Хонконг.

“Принципът „ една страна, две системи ” и върховенството на закона в последна сметка са основата на стабилността и просперитета на Хонконг. Дори и законът за сигурността не може да сложи под въпрос тези съществени полезности. Свободата на мнение и на събрания и демократичният спор в Хонконг също би трябвало да бъдат спазени в бъдеще ”, сподели Маас. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР