Германският външен министър Хайко Маас отпътува днес за Рим, за

...
Германският външен министър Хайко Маас отпътува днес за Рим, за
Коментари Харесай

Германският външен министър замина за Рим

Германският външен министър Хайко Маас отпътува през днешния ден за Рим, с цел да се срещне с италианския си сътрудник и да разиска възобновяване след епидемията от ковид и задачата на Европейски Съюз за усилване на оръжейното ембарго против Либия, съощава Българска телеграфна агенция.

"Когато преди три месеца до нас доближиха ужасните фотоси от Италия, не бих си помислил, че това лято ще е допустимо още веднъж да пътувам до Рим ", уточни Маас в изказване преди да замине.

Египет заплаши с военна интервенция в Либия

Италия е една от най-тежко потърпевшите от пандемията страни, а рецесията съживи рецензиите ѝ, че на Федерална Република Германия ѝ липсва взаимност към Европа, като фокусът е основно върху наложеното от Берлин прекъсване на износа на защитно съоръжение. Дебатът каква тъкмо икономическа помощ би трябвало да обезпечи Европейски Съюз, с цел да поддържа страни като Италия след рецесията, както и дали това би трябвало да включва принадлежности на споделен дълг, като "коронаоблигациите ", също породи напрежение.

Все отново двете страни сега вървят към съглашение с други членове на Европейски Съюз за възстановителния пакет, до момента в който Германия се готви да поеме от 1 юли ротационното председателство на общността. Заедно с италианския първи посланик Луиджи ди Майо Маас се чака да посети римския Институт "Спаланцани " - една от водещите лечебни заведения, където се лекуват пациенти с ковид.

Планирано е двамата външни министри да посетят централата на военноморската задача на Европейски Съюз "Ирини " в Средиземно море, която прави наблюдаване по въздух, вода и посредством спътници, с цел да следи дали се съблюдава оръжейното ембарго против Либия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР