Германският външен министър Хайко Маас отхвърли внушенията, че Берлин може

...
Германският външен министър Хайко Маас отхвърли внушенията, че Берлин може
Коментари Харесай

Германия: САЩ не могат да ни принудят да харчим

Германският външен министър Хайко Маас отхвърли внушенията, че Берлин може да бъде заставен от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да усили военните разноски. Той уточни, че страната му може да взима свои суверенни решения, съобщи „ Ройтерс “.

Тази седмица Тръмп провокира ужас на срещата на върха на НАТО в Брюксел с обвиняванията си, че европейците се възползват гратис от разноските за защита на Съединени американски щати и сподели, че Германия е заложник на Русия, тъй като двете страни имат тесни енергийни връзки.

Германските гласоподаватели и политическата класа са надълбоко разграничени по въпроса за разноските за защита и мнозина се притесняват от районна неустановеност и настъпателността на Русия. От Берлин показаха, че не са пленници на Съединени американски щати или Русия.

Тръмп изиска от натовските си сътрудници доста да усилят разноските за защита. Той е призовал членките на НАТО допустимо най-скоро да доближат прага от 2% от брутния вътрешен артикул, а упоритостта в бъдеще са постигане на 4%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР