Германският външен министър Хайко Маас иска да възобнови диалога с

...
Германският външен министър Хайко Маас иска да възобнови диалога с
Коментари Харесай

Германия иска да възстанови доверието с Русия след конфликта около Скрипал

Германският външен министър Хайко Маас желае да възобнови разговора с Русия и последователно да усъвършенства връзките след масираното експулсиране на дипломати поради нападението с нервнопаралитично вещество против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал в Англия, за което Англия упреква Русия, оповестява " Ройтерс ".

 Русия настоя Англия да си прибере още над 50 дипломати
Русия настоя Англия да си прибере още над 50 дипломати

Иска паритет - колкото дипломати има в Лондон, толкоз да са и английските в Москва

Консервативната немска канцлерка Ангела Меркел и Маас се причислиха към Съединени американски щати и други европейски страни в поддръжката за Англия в острия спор поради офанзивата против Скрипал и щерка му Юлия на 4 март в град Солсбъри.

Маас, който е член на Социалдемократическата партия, която е разграничена по въпроса какъв брой твърда би трябвало да е позицията по отношение на Москва, разяснява пред в. " Билд ам зонтаг ", че е било изгубено доста доверие през последните няколко години поради държанието на Русия .

" Същевременно имаме потребност от Русия като сътрудник за уреждането на районни спорове, за разоръжаването и като значим дирек на мултилатерализма ", акцентира Маас.

" Затова ние сме отворени за разговор и се опитваме да възстановим лека-полека доверието, в случай че Русия е подготвена ", добавя немският първи посланик.

 Москва експулсира европейски дипломати Обновена
Москва експулсира европейски дипломати

Експулсирани са 59 дипломати

Той също по този начин обаче е защитил решението за експулсиране на съветски дипломати , с цел да се " покаже взаимност с Англия, само че също и като сигнал за единение ".

През миналата седмица, като част от всеобщото експулсиране и от двете страни, Германия изгони четирима съветски дипломати, а Москва отвърна реципрочно с изгонването на същия брой немски дипломати, което докара до това да се приказва за рецесия в връзките сред Русия и Запада.

Някои немски социалдемократи настояха " огромната коалиция " на тяхната партия с консерваторите на Меркел да подсигурява, че няма да стартира нова Студена война . Германски компании също показаха паника.

 Пълна поддръжка за Англия, само че не гоним съветски дипломати Обновена
Пълна поддръжка за Англия, само че не гоним съветски дипломати

Посланик Бойко Коцев се връща на 8 април в Москва

Германия разчита на Русия за почти една трета от потребления от нея газ, а преди западните страни да наложат наказания против Русия поради нейната роля в рецесията в Украйна, най-голямата стопанска система в Европа изнасяше артикули за Русия на стойност 38 милиарда евро годишно.

Лондон упреква Москва, че е виновна за първото потребление на бойно нервнопаралитично вещество на европейска територия от Втората международна война насам, а Германия неколкократно прикани Москва да сътрудничи повече на следствията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР