Германският външен министър Аналена Бербок заяви, че всяка ракета, изстреляна

...
Германският външен министър Аналена Бербок заяви, че всяка ракета, изстреляна
Коментари Харесай

Бербок: Нападенията срещу украинските пристанища са удар и по гладуващите по света

Германският външен министър Аналена Бербок съобщи, че всяка ракета, изстреляна от Русия по украинското пристанище Одеса, е равносилна на изстрелване на ракета по гладуващите по света, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Изявлението е поредна рецензия против Москва на фона на обстрела на украински пристанища, ден откакто Русия излезе от подписаното под егидата на Организация на обединените нации съглашение за основаване на коридори за безвреден експорт на украинско зърно през Черно море.

Москва разгласи, че вълната от набези с ракети и дронове по украински пристанища е била подхваната като ответен удар за нападенията на Киев.

" Въоръжените сили на Руската федерация направиха масиран ответен удар през нощта, като използваха прецизни оръжия с морско базиране против обекти, където са били подготвяни терористични набези против Руската федерация с потребление на плавателни съдове без екипаж, " се споделя в изказването на министерството. Ведомството заяви, че е нанесло удар по кораборемонтен цех край Одеса, където са се произвеждали такива плавателни съдове.

" В допълнение, складови пространства, съхраняващи към 70 000 тона гориво, употребявано за доставяне на украинската военна техника, бяха унищожени " покрай градовете Николаев и Одеса, се споделя в изказването. Според него всички цели са били изумени и унищожени, и като доказателство се показват пожари и гърмежи.

Решението на Москва да излезе от зърненото съглашение накара Организация на обединените нации да предизвести, че то крие заплаха от предизвикателство на апетит по света.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР