Германският външен министър Аналена Бербок се обяви против прекратяване на

...
Германският външен министър Аналена Бербок се обяви против прекратяване на
Коментари Харесай

Западът не иска мир в Украйна, тръгва ва банк

Германският външен министър Аналена Бербок се разгласи срещу преустановяване на огъня в Украйна и Донбас при съветски условия. Това съобщи тя в изявление за едно от немските издания.

Според шефа на немското външно министерство този вид няма да усъвършенства живота на украинците. Тя не се надява на преустановяване на огъня в близко бъдеще, в случай че няма съответното предписание на съветския президент.

„ Всичко, което президентът на Руската федерация би трябвало да направи, е да подреди на войските си да изоставен. Въпреки това, за жалост, има някакви признаци, само че не и това “, цитира думите й ТАСС.

Владимир Джабаров, първи заместник-ръководител на комисията по интернационалните въпроси на Съвета на федерацията, счита, че с сходни изказвания немският външен министър всъщност проповядва продължение на спора.

„ Целите на Запада са ясни – спорът сред Украйна и Русия да продължи непременно. Мисля, че Западът, за жалост, няма да ни предложи различен вид в този момент “, разяснява думите й сенаторът в изявление за RT.

Изявлението на Бербок не е изненадващо; западни политици и държавни чиновници показват тази позиция много постоянно. Както сподели съветският външен министър Сергей Лавров на Примаковските четения, Западът " към момента храни вярата да победи Русия " на бойното поле.

В началото на декември английският външен министър Джеймс Клевърли съобщи, че Лондон ще " поддържа Украйна и ще даде филантропична, икономическа, дипломатическа и военна помощ ", до момента в който Русия не изтегли войските си от нейната територия.

Западните политици не се уморяват да приказват за договаряния, само че всякога акцентират, че те би трябвало да се водят при изискванията на Киев, а решението за започването им би трябвало да бъде взето от Владимир Зеленски. Вярно е, че най-ефективният метод за ускорение на преговорния развой на Запад е даването на военна помощ на Украйна.

„ Най-бързият метод да се реализира това е да се обезпечи военна поддръжка, тъй че президентът Путин да разбере, че не може да завоюва на бойното поле, а би трябвало да седне и да договаря добросъвестно “, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

По-рано той също се изрече за продължение на доставките на оръжие за Украйна и даже не изключи превръщането на украинския спор в конфликт сред Русия и НАТО.

Алексей Фененко, професор във Факултета по международна политика в Московския държавен университет „ Ломоносов “, счита изказването на немския външен министър Аналена Бърбок „ за леден душ за тази част от нашия хайлайф и експертна общественост, която счита, че Франция и Германия са на път да стартират договаряния. "

- " Всъщност в продължение на един месец след напускането на въоръжените ни сили от Херсон ние единствено обсъждахме на многочислени конгреси и по малкия екран, че Стара Европа ще стартира договаряния с нас. Ето, както виждаме, отговорът от Стара Европа ", съобщи той.

" Никой няма да договаря с нас, тъй че вярата, че Франция и Германия ще посредничат и ще предложат нещо като Минск-3 в подмяна на някои наши отстъпки, през днешния ден е в областта на фантастиката ", сподели специалистът.

" СП ": - Но каква е изгодата на същата Германия от продължаването на спора?

- Германия има директна изгода – колкото по-дълго продължава спорът, толкоз повече тя ще се откаже от рестриктивните мерки, наложени й след Втората международна война. Вижте какво се случва: ние сме във война с немска техника на територията на някогашния Съветски съюз. Дори не бихме могли да си представим такова нещо, само че апелирам.

Втората точка: Германия разисква рестартирането на военно-промишления комплекс и се измъква от това.

Трети миг: Германия към този момент намерено трансформира отношението си към предишното и към Втората международна война. И тя също се измъква.

Позицията на Германия - възползвайте се от момента. Германците употребяват този спор, както в миналото използваха Кримската война от 1853-1856 година Тогава Прусия изскочи от опеката на Русия и Австрия и стартира самостоятелен план за сливане на Германия. Нещо сходно, както разбирам, германците желаят да създадат през днешния ден, употребявайки спора сред Русия и западните страни.

" СП ": - Такива изказвания обаче вършат освен немският министър, само че и други представители на Запада...

- Те се стремят към оптимално намаляване на Русия и за предпочитане оптимално намаляване на съветската войска, като в това време считат този спор за подготовка. Спомнете си, че за войната в Испания от 1936-1939 година споделиха, че това е подготовка за идната война. Така че тук - тестване на нови типове оръжия, с цел да забележим на процедура на какво са способни нашите оръжия против сходен съперник.

" СП ": - Възможно ли е Западът въпреки всичко да бъде заставен да договаря? Какво ще се случи?

- Същото, което се случи в Грузия - ние ще стоим в покрайнините на Киев, а Зеленски и неговият режим ще бъдат на ръба на рухването. Тогава те ще отидат на договаряния в името на запазването на украинската държавност в настоящия й тип и потенциал. Само по този начин и не преди този момент.

Докато не спечелим, те няма да влизат в договаряния с нас.

Да забележим по какъв начин го виждат във Вашингтон: „ Ти напусна ли Чернигов и Суми? Да, отиде си. Оттеглиха се (руснаците) от региона на Харков? Оттеглиха се. Напуснахте ли Херсон? Отидохте си. Защо да не продължим. "

Дмитрий Солонников, шеф на Института за модерно държавно развиване, счита, че никой на Запад нямаше да постави завършек на украинския спор по различен метод, с изключение на като победи Русия.

- Това е обсъждано неведнъж и тази позиция се поддържа публично. Задачата на Запада е да показва, че центърът на международната цивилизация съхранява евроатлантическото партньорство, евроатлантическия блок.

НАТО (основният боен хегемон в света) се нуждае от това, с цел да показва силата си на всички тези, които се съмняват и двоумят както в Азиатско-Тихоокеанския район, където в този момент се организира главното международно съревнование сред Съединени американски щати и Китай, по този начин и в Африка, в която Франция и други страни губят своето въздействие, а за Латинска Америка, да се знае кой е отпред.

Сега те ще показват, че е невероятно да се победи евроатлантическият блок, в случай че са споделили, че ще победят. Никой не чака никакви съглашения, с изключение на капитулацията на Русия. За Запада това е сериозно значимо, това е обсъждано нееднократно и ще остане на тяхното мнение.

" СП ": - Нещо може да ги накара да преразгледат позицията си и въпреки всичко да седнат на масата за договаряния?

- Ако Русия завоюва в СВО, това ще е решението на въпроса. Русия не би трябвало да чака някой да пристигна, да я потупа по главата и да каже „ хайде да преговаряме “. Няма да стане.

Русия стартира специфична военна интервенция не с цел да договаря с нея след това, а с цел да завоюва, с цел да реши дилемите, сложени от президента - денацификация и демилитаризация на Украйна, като украинските военнопрестъпници бъдат изправени пред съда.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР