Германският външен министър Аналена Бербок каза в сряда, че Европейският

...
Германският външен министър Аналена Бербок каза в сряда, че Европейският
Коментари Харесай

Германският външен министър с революционна реч: ЕС вече не може да си позволи решенията да се блокират от отделни държави

Германският външен министър Аналена Бербок сподели в сряда, че Европейският съюз към този момент не може да си разреши решенията да бъдат блокирани от обособени страни членки, съобщи " Ройтерс ", цитира Дневник.

" Гласуването с квалифицирано болшинство може да докара до по-справедливи... резултати за всички нас ", уточни Бербок на конференция в столицата на Португалия Лисабон. " Трябва да сме способни да действаме дейно и бързо ", добави тя.

Бербок акцентира, че страните от Европейски Съюз постоянно даже не са в положение да изготвят известие за пресата, " тъй като не могат да реализират единодушие по една и съща дефиниция ".

В края на август немският канцлер Олаф Шолц настоя за гласоподаване с болшинство - а не с единогласие, както е в този момент - по въпросите на външната политика и налозите в Европейски Съюз, с цел да предотврати парализиране на съюза от ветото на обособени страни. Подобно предложение направи в края на юни председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя разяснява още, че Европейски Съюз е опитал всичко, с цел да спре войната в Украйна, само че съветският президент Владимир Путин не мисли за нищо друго, с изключение на да унищожи страната.

Бербок сподели, че позицията на Путин е повода, заради която е " значимо да продължим да доставяме оръжия, с цел да може Украйна да се отбрани и да отбрани живота на хората ".

По думите ѝ Германия търси по-нататъшни способи да помогне на Украйна да отбрани своя народ и инфраструктура, а всеки спад в решимостта на Европа по въпроса ще бъде от изгода за Москва.

" И тази година би трябвало да защитим и доразвием взаимното европейско единение, което ни направи мощни предходната година ", сподели още Бербок.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР