Германският в. Зюддойче Цайтунг оценява скептично номинацията на Кристалина Георгиева

...
Германският в. Зюддойче Цайтунг оценява скептично номинацията на Кристалина Георгиева
Коментари Харесай

Германската преса: Кристалина Георгиева е перфектна за МФВ, само дето я подкрепя Макрон

Германският в. " Зюддойче Цайтунг " прави оценка скептично номинацията на Кристалина Георгиева за началник на Международния валутен фонд - не поради нея самата нея, а поради интригите във връзка издигането ѝ. " Европа желае да издигне Кристалина Георгиева отпред на МВФ - на пръв взор това наподобява най-много като триумф за България. Шефският пост във Фонда ще вдигне акциите на балканската страна, за която другояче се приказва по-скоро във връзка корупцията. Всъщност обаче номинирането на Георгиева е най-много триумф за Франция. Френският президент Еманюел Макрон за следващ път постанова волята си над останалите от Европейски Съюз. Една вест, която е неприятна в две направления: както за Европа, по този начин и за МВФ във Вашингтон ", разяснява изданието, представено от Дойче веле.

Кристалина Георгиева бе номинирана в петък от държавните управления на Европейски Съюз. На финала остана в конкуренция с холандеца Йерун Дейселблум, който бе подкрепян от Германия.

След като попречи на Манфред Вебер да стане ръководител на Европейската комисия и по този метод унищожи концепцията за " шпиценкандидатите ", в този момент Макрон още веднъж сервира неприятна изненада – най-малко на държавното управление в Берлин, отбелязва " Зюддойче цайтунг " и изброява къс лист на топ-позиции от Европа: французойката Кристин Лагард е шефка на Европейската централната банка, ръководителят на Еврокомисията беше определена по волята на Париж, а възможната бъдеща директорка на МВФ също ще бъде френски избор. Макрон удря с пестник по масата и по този начин основава избрани зависимости.

" Неговите дейности са задължение преди всичко за самата кандидатка ", счита " Зюддойче цайтунг " и продължава: " Досега Кристалина Георгиева си е извоювала положително добро име като заместник-директор на Световната банка и като европейски комисар, отговарящ за бюджета. А се оказва, че би трябвало да стартира новата си работа с огромен минус: Европа не я поддържа единомислещо. Освен това Георгиева скоро ще навърши 66 години, което значи, че МВФ би трябвало да промени регламента си, определящ горна възрастова граница за шефа. Тези две условия усложняват задачата на Георгиева, изключително в връзките със страните в преход, на които им е писнало от западна доминация. "

Перфектната кандидатка
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР