Германският третодивизионен Карл Цайс Йена е готов да изиграе първия

...
Германският третодивизионен Карл Цайс Йена е готов да изиграе първия
Коментари Харесай

Карл Цайс Йена е готов да изиграе първия си домакински мач след подновяването на сезона далеч от дома

Германският третодивизионен Карл Цайс Йена е подготвен да изиграе първия си домашен дуел след подновяването на сезона във футболното състезание в Западна Германия, защото щата Тюрингия към момента не разрешава провеждането на мачове.

Германската федерация по футбол гласоподава третото равнище на немския футбол да се възобнови след пандемията от ковид този уикенд, само че в източния щат Тюрингия отборните тренировки и спортните надпревари не са позволени до 5 юни.

Отборът на Карл Цайс Йена тренира в Лайпциг, само че в този момент е подготвен да играе против Кемниц в неделя в западните немски градове Вюрцбург или Мепен, тъй че да пътува по-малко за другата среща без аудитория идната сряда.

"Бихме желали да бъдем покрай втория ни мач в Дуйсбург, тъй че да можем да имаме единствено един подготвителен лагер и за двата мача ", съобщи шефът на отбора Крис Фьорстер.

Йена беше измежду клубовете от третото равнище, които се пробваха да забавят рестарта до юни заради компликациите в другите немски щати да има разнообразни правила за ограниченията по време на пандемията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР