Германският тенисист Александър Зверев сложи край мечтите на швейцареца Роджър

...
Германският тенисист Александър Зверев сложи край мечтите на швейцареца Роджър
Коментари Харесай

Александър Зверев сложи край на мечтата на Роджър Федерер за трета титла в Шанхай

Германският тенисист Александър Зверев постави край фантазиите на швейцареца Роджър Федерер за трета купа от " Мастърс " 1000 в Шанхай (Китай). В четвъртфинален мач, траял малко повече от два часа, Зверев се наложи с 6-3, 6-7(7), 6-3.
 Стефанос Циципас стана първият гръцки тенисист, класирал се за финалите на ATP
Стефанос Циципас стана първият гръцки тенисист, класирал се за финалите на ATP

Останаха единствено още две квоти за скъпоплатената конкуренция

Срещата мина при предимство на германеца, само че той съумя да осъществя едвам шестия си мачбол. В първата част Зверев проби за 4-2, което се отхвърли задоволително за крайното 6-3.

Вторият сет беше извънредно оспорван. Федерер направи брейк за 2-0, само че незабавно позволи противоположен пробив. Германецът осъществя така наречен скри мачбол за 6-5, само че откакто поведе с 40-0 и три действителни мачбола, позволи швейцарецът да се измъкне.

Федерер сподели високата си класа и в тайбрека, когато отрази две точки за завършек на мача и форсира трети сет след 9-7.
 Даниил Медведев е първият полуфиналист в Шанхай
Даниил Медведев е първият полуфиналист в Шанхай

Руснакът се оправи с италианеца Фабио Фонини в два сета

В последната част Зверев беше по-свеж и бързо поведе с 3-0. Двамата се изнервиха, като непрекъснато се караха със съдията на стола. В края и Зверев, и Федерер останаха без благоприятни условия за оборване, което не им пречеше да са непрекъснато недоволни.

Точките в срещата са 102 на 82, което онагледява превъзходството на германеца.
 Снимка 447300
Източник:

Така шампионатът в Шанхай ще има нов победител. В първия утринен полуфинал ше се срещнат Даниил Медведев (Русия) и Стефанос Циципас (Гърция). След това Зверев ще има за противник победитлея от конфликта Доминик Тийм (Австрия) - Матео Беретини (Италия).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР