Германският тенисист Александър Зверев победи испанския талант Карлос Алкарас в

...
Германският тенисист Александър Зверев победи испанския талант Карлос Алкарас в
Коментари Харесай

Саша Зверев спря сензацията на Ролан Гарос и е на полуфинал

Германският тенисист Александър Зверев победи испанския гений Карлос Алкарас в спиращ дъха мач след 6:4, 6:4, 4:6 и 7:6 (7) за 3:21 часа игра и се класира за полуфиналите на " Ролан Гарос ", оповестява Българска телеграфна агенция.

В първия сет Зверев стигна до пробив в петия гейм и по-категоричен метод поведе в резултата след 6:4. Германецът стартира нерешително втората част и отрази опция за пробив на Алкарас в четвъртия гейм, само че по-късно взе подаването на противника си за 4:3 и още веднъж ликува с 6:4.

Поставеният под номер 6 испанец взе третия сет също с 6:4. 19-годишният гений стигна до брейк на 15 при 5:4 в своя изгода, с което понижи на 1:2 сета.

Четвъртата част бе най-драматична и предложи куп майсторски осъществявания. Зверев стигна до пробив в своя изгода при 5:4 и подаваше за мача. Карлос Алкарас не се стресна и незабавно изравни за 5:5. Двамата бяха безапелационни по-късно и спечелилият трябваше да бъде избран в тайбрек. В него германецът сподели здрави нерви, които в композиция с огромният му опит му донесоха крайната победа след 9:7. Алкарас имаше опция за изравни резултата, само че не съумя да се възползва при 6:5 и по този начин да опита да стигне до първи поврат в кариерата си, след 0:2 в шампионат от Големия шлем. 

Зверев загуби на полуфиналите на шампионата в Париж през предходната година. Най-доброто му класиране е край на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2020-а.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР