Германският тенисист Александър Зверев обеща да дари всичките си приходи

...
Германският тенисист Александър Зверев обеща да дари всичките си приходи
Коментари Харесай

Зверев ще дари близо 3 млн. долара при титла в Мелбърн

Германският тенисист Александър Зверев даде обещание да подари всичките си доходи от наградния фонд на Откритото състезание на Австралия, в случай че успее да завоюва купата в Мелбърн. Дарението ще бъде ориентирано към потърпевшите от опустошителните пожари в страната в последния месец.

Днес Зверев стартира присъединяване си на шампионата с безапелационна победа италианеца Марко Чекинато в три сета, след което съобщи, че ще подарява по 10 хиляди $ за всеки собствен триумф на Аустрелиън Оупън, а в случай че стане първенец, ще даде целия си чек на победител за благотворителната идея. Думите на Зверев провокираха същинска еуфория по трибуните на “Маргарт Корт Арина ”, като германецът сигурно си обезпечи сериозна поддръжка до края на шампионата. Победителят в Мелбърн ще получи чек за 2,87 милиона щатски $.

До момента международният номер 7 Зверев не е достигал до полуфинал в шампионати от Големия шлем, само че букмейкърите го дефинират за осми най-вероятен победител на Аустрелиън Оупън след Джокович, Надал, Медведев, Федерер, Циципас, Тийм и Кирьос.

На корта Зверев имаше някои съмнения на личен сервис, като изоставаше с пробив и в трите сета, само че въпреки всичко съумя да стигне до чиста победа. Чекинато нанесе първия удар, с цел да поведе с 4-2 в първата част, само че по-късно Зверев подвигна оборотите и взе четири следващи гейма, с цел да поведе в резултата. Във втората част италианецът постоянно използваше с триумф къси топки и още веднъж първи стигна до пробив, само че когато сервираше за сета при 5-3 загуби подаването си. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който 22-годишният Зверев бе по-решителен и се наложи със 7-4. Чекинато въпреки всичко не се отхвърли и проби още на старта на третата част, само че сюжетът се повтори и противникът му завоюва шест от идващите осем гейма, с цел да затвори мача след два часа и 23 минути игра.

Германският тенисист приключи мача с 35 печеливши удара против 28 непредизвикани неточности и 54 % успеваемост на мрежата (19/35). Във втория кръг на шампионата Зверев ще се изправи против норвежеца Каспер Рууд или Егор Герасимов от Беларус.

В последните месеци тенис фамилията направи няколко съществени дарения за възобновяване на вредите от пожарите в Австралия, където постоянно се организира първият месец от новия сезон. След дебютното издание на АТП Къп международният номер 2 Новак Джокович разкри, че той и сътрудниците му професионални тенисисти ще дарят 515 хиляди щатски $, а няколко дни по-късно легендите Рафаел Надал и Роджър Федерер направиха подаяние на стойност 172 хиляди. Международната тенис федерация и шампионатите от Големия шлем направиха общо подаяние от 400 хиляди $, а доста други играчи оповестиха, че ще дарят разнообразни суми. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР