Германският строителен сектор продължава да върви напред с пълна пара,

...
Германският строителен сектор продължава да върви напред с пълна пара,
Коментари Харесай

Строителният бум в Германия продължава с почти рекорден темп

Германският строителен бранш продължава да върви напред с цялостна пара, въпреки че темпът му може скоро да бъде занимателен поради усложнения при приемането на разрешителни за плановете, съобщи ДПА, базирайки се на нови данни.

Нови строителни поръчки на стойност 6,6 милиарда евро (7,4 милиарда долара) са били оповестени през февруари, което е най-високото равнище, обявявано за този месец, въпреки и с 2 % под цената на поръчките от януари, оповестява немската статистическа организация Дестатис (Destatis).

Поръчките за интервала декември-февруари, които се одобряват за по-устойчив индикатор, са нарастнали с 8,4 % по отношение на септември-ноември. Германската строителна асоциация уточни посочи, че растежът тази година значително се дължи на множеството планове за публично строителство.

Има сигнали обаче, че темпът на новото строителство може да се забави, защото управляващите бавят разрешителните за нови планове, съобщи Българска телеграфна агенция. През първите два месеца на годината са издадени разрешителни за 49 350 здания, което е намаляване с 0,1 % по отношение на същия интервал година по-рано.

Разрешителните за еднофамилни домове не престават да се усилват, само че понижават разрешителните за по-големи здания с жилища, изключително в градски зони с дефицит на пространство, само че с високо търсене.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР