Германският спортен гигант Aдидас загуби в сряда правна битка за

...
Германският спортен гигант Aдидас загуби в сряда правна битка за
Коментари Харесай

Съдът отказа на „Адидас” пантент за „три райета”

Германският състезателен колос „ Aдидас ” загуби в сряда правна борба за опазване на марката си " три райета " в Европейски Съюз, защото съдът реши, че дизайнът не е задоволително характерен, с цел да заслужи патентна отбрана, съобщи БГНЕС. 
Трите паралелни линии, които се виждат като украсяващи всичко, създадено от „ Адидас ” - от маратонки до спортни чанти и ръкави на тениски са " елементарна фигуративна марка ", постанови Общият съд на Европейския съюз.
Вторият най-голям арбитражен съд на Европейски Съюз, удостовери решението си от 2016 година на регулатора на блока за интелектуална благосъстоятелност, което анулира регистрацията на дизайна „ три райета ” като комерсиална марка.
„ Общият съд на Европейски Съюз удостоверява недействителността на марката в Европейския съюз за „ Адидас ”, която се състои от три паралелни линии, прилагани във всяка посока “, се споделя в изказването на съда.
„ Адидас ” не е потвърдил, че „ трите райета ” са придобили " характерен темперамент " в 28-те страни от блока, които биха дали отговор на условията за правна отбрана, показаха от съда.
" Марката не е знакова като за пример, формиран от редица постоянно повтарящи се детайли, а елементарна фигуративна марка ", съобщи съдът, цинтиран от Агенция Франс Прес.
Решението на съда бележи последната фаза в дълготраен юридически спор сред „ Адидас ” и белгийската конкурентна компания „ Shoe Branding Europe ”, който още през 2009 година завоюва статут на дизайнерски патент, състоящ се от две цветни ленти, което провокира правосъдните дейности от страна на немската компания.
„ Адидас ” може да апелира днешното решение пред последната инстанция на Европейския съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР