Германският шампион Байерн продължава да навлиза в познатия мощен ритъм

...
Германският шампион Байерн продължава да навлиза в познатия мощен ритъм
Коментари Харесай

Байерн подчини и Милан в лятната подготовка

Германският първенец Байерн продължава да навлиза в познатия мощен темп по време на лятната си подготовка. След слабия старт в инспекциите на шампионата International Champions Cup и провалянето от Арсенал с 1:2, последва победа над Реал Мадрид с 3:1. Сега баварците затвърдиха положителните усещания с триумф и над Милан с 1:0.

Автор на единственото попадение беше Леон Горецка надълбоко в добавеното време на първата част. Въпреки приятелския темперамент на срещата и опцията двамата наставници да създадат безграничен брой смени, те се задоволиха с общо 10 такива, което демонстрира, че полека-лека избистрят съставите си за новия сезон.

Първата част беше равностойна, като Кингсли Коман, Корентен Толисо и Йосуа Кимих изпуснаха забавни благоприятни условия за немския отличник, до момента в който Тео Ернандес, Давиде Калабрия и Хакан Чалханоглу не можаха да дадат преднина на "росонерите ".

Най-чистата обстановка в тези минути се откри пред Даниел Малдини от състава на "червено-черните ", който в 23-та минута се оказа на преференциална позиция в наказателното поле, само че ударът му мина на сантиметри над напречната греда.

Лошата вест за Милан беше травмата на новото попълнение Тео Ернандес в края на първата част, коята наложи и насилствената му промяна. Все още не е ясно какъв брой време ще отсъства привлеченият от Реал Мадрид футболист.

Заради забавянето към неговата контузия продължението на първото полувреме беше по-дълго, а в самия му край се стигна и до единственото попадение в мача. В третата минута на добавеното време Йосуа Кимих пусна по конец пас за Леон Горецка в наказателното поле, той се измъкна от бранител и с компактен удар по земята препарира вратаря за 1:0.

Равностойната игра сред двата отбора продължи и след подновяването на играта, като Кшищоф Пионтек изпусна две невероятни благоприятни условия за италианците, а Томас Мюлер и Тиаго Алкантара не бяха точни за баварците.

Най-чистата опция пред Милан за равнене имаше Патрик Кутроне в 65-та минута, само че ударът му от наказателното поле беше отразен с голяма класа от вратаря на немския отличник Мануел Нойер. В последна сметка този резултат се резервира до края и Байерн ликува с успеха в този равносилен и забавен мач.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР