Германският съд във Франкфурт реши да не възбужда дело срещу

...
Германският съд във Франкфурт реши да не възбужда дело срещу
Коментари Харесай

Укрили данъци в размер на 6,7 млн. евро няма да бъдат съдени

Германският съд във Франкфурт реши да не възбужда дело против трима някогашни високопоставени чиновници на Футболния съюз на страната за данъчни измами по отношение на семейството на Световното състезание през 2006 година.

Федералната прокуратура на Германия повдигна обвинявания против някогашните президенти на Германския футболен съюз (ГФС) Волфганг Нирсбах и Тео Цванцигер, както и против някогашния общоприет секретар Хорст Р. Шмит.

Но Регионалният съд на Франкфурт постанови, че няма задоволително доказателства, с цел да бъде стартирана неоправдателна процедура. Говорител на правосъдната институция съобщи, че прокуратурата може да апелира това решение в границите на една седмица.

Бившите трима високопоставени ръководители на немския футбол бяха упрекнати, че са укрили налози в размер на към 6,7 милиона евро в спекулация за заплащане от Германския футболен съюз към ФИФА през 2005-а година.

Плащането е оповестено като финансиране на културно събитие на самото Световно състезание, каквото в никакъв случай не се е състояло. Освен въпросните неплатени налози, има и неприхванати оперативни разноски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР