Германският съд пусна под гаранция бившия премиер на Каталуния Карлес

...
Германският съд пусна под гаранция бившия премиер на Каталуния Карлес
Коментари Харесай

Пуснаха Пучдемон под гаранция

Германският съд пусна под гаранция някогашния министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон, който е преследван от управляващите в Мадрид поради това, че провежда референдум за самостоятелност, заяви „ Ройтерс “.

Като дефинира гаранция в размер на 75 хиляди евро, немският арбитър постанови, че Пучдемон може да бъде екстрадиран на съображение обвиняването за разхищаване на обществени средства, само че не и по обвиняването за протест. Магистратите означиха, че в наказателния кодекс на тяхната страна „ протестът “ не се дефинира като закононарушение.

Сходният термин - „ измяна “, е неупотребим в тази ситуация на някогашния каталунски министър председател, защото с дейностите си той не е провокирал принуждение. Лидерът на каталунските сепаратисти е в заточение от няколко месеца. На 25 март немската полиция го задържа в осъществяване на европейска заповед за арест. Това докара до демонстрации пред немското консулство и безредици в Барселона.

Решението за вероятно изгонване на Пучдемон ще бъде взето в 60-дневен период. Испания зачита решението на магистратите, заяви държавното управление в Мадрид. От там обявиха, че испанските правосъдни управляващи ще намерят метод да приложат испанските закони в сходство с постановлението на съда. Мадрид разгласи референдума за самостоятелност на Каталуния като нарушаващ конституцията на страната.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР