Германският съд издаде решение, с което отстраненият от власт бивш

...
Германският съд издаде решение, с което отстраненият от власт бивш
Коментари Харесай

Германия може да екстрадира Пучдемон

Германският съд издаде решение, с което отстраненият от власт някогашен каталунски водач Карлес Пучдемон може да бъде екстрадиран в Испания, единствено в случай че Мадрид го проверява за корупция, а не за организирането на протест, съобщи Агенция "Фокус ".

"Екстрадицията по обвиняването за корист с обществени средства е позволена, изгонването на обвиняването за протест - не ", стана ясно от изказване на висшия областен съд на провинция Шлезвиг-Холщайн от тази заран.

Пучдемон бе арестуван в Германия в края на март на основанието на европейска заповед за арест от Испания за ролята му в несполучливия опит за оповестяване на самостоятелност на Каталуния.

Арестуваха Пучдемон в Германия, конфликти в Барселона

Испания изиска екстрадицията му поради основната му роля при породилия разногласия референдум за независимостта на испанския район предишния октомври.

Каталунският водач избяга в Белгия след референдума, само че на 25 март бе задържан, до момента в който пътуваше в Германия.

В началото на предишния месец десетки хиляди хора от Баската самостоятелна област в Испания образуваха жива верига, дълга близо 202 км, с цел да призоват да им бъде обещано право да провеждат референдум за самостоятелност. Повече за това вижте във видеото нагоре.

Междувременно някогашният каталунски министър председател остава на независимост, показва Франс прес, базирайки се на изказването на съда.

Блокада поради Пучдемон, Германия би трябвало да реши

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР