Германският ритейлър Penny стартира едноседмична кампания, фокусирана върху истинската цена

...
Германският ритейлър Penny стартира едноседмична кампания, фокусирана върху истинската цена
Коментари Харесай

Германска търговска верига, позната у нас разкрива истинската цена на стоките

Германският ритейлър Penny започва едноседмична акция, фокусирана върху " същинската цена " на продуктите, взаимно с Техническия университет в Нюрнберг и Университета в Грайфсвалд.

От 31 юли до 5 август всичките 2150 магазина на Penny ще таксуват изчислената " същинска цена " като продажна цена за девет определени артикули, като част от акцията " Истинска цена ", отбелязва компанията.

Търговецът на дребно ще подари разликата сред настоящата пазарна цена и цената на " същинската цена ".

Чрез тази самодейност дъщерното сдружение на REWE Group има за цел да сътвори основа за по-широка полемика по отношение на цените на храните.

Производството и потреблението на артикули оказва въздействие върху околната среда. Това са невидими следващи разноски за околната среда, направени по веригата на доставки, които нормално не се отразяват или се отразяват единствено отчасти в продажната цена на продуктите, услугите и храните.
 Година по-късно: Веригата Penny съумя да продаде съвсем всичките си обекти у нас
Година по-късно: Веригата Penny съумя да продаде съвсем всичките си обекти у нас

Купувачи се търсят на още 5 парцела

" Разходи за влияние върху околната среда "

Щефан Гьоргенс, основен действен шеф на Penny, сподели, представен от: " Виждаме, че доста от нашите клиенти страдат от продължаващите високи цени на храните. Въпреки това би трябвало да се надигнем пред неуместното обръщение, че цените на нашите храни, които пораждат по веригата на доставки, не отразяват разноските за влияние върху околната среда. Искаме да повишим осведомеността за това с националната акция " Истинска цена ". Работим с Техническия университет в Нюрнберг и Университета в Грайфсвалд, с цел да намерим решения. За тази цел ние предоставяме обстоен материал с данни разполагаем на учените. "

При установяване на същинската цена на продуктите, учените са присъединили фактори като почва, климат, вода и здраве върху набор от определени стандартно и органично създадени артикули със лична марка, както и веганска храна.

Въз основа на изчисленията екипът, управителен от професор Тобиас Гауглер и доктор Амели Михалке, стигна до извода, че същинските разноски са включени в продажната цена в разнообразни пропорции, когато става въпрос за разнообразни типове артикули - да вземем за пример изследваната органична храна продуктите имат разноски за влияние върху околната среда приблизително 1,15 евро, до момента в който стандартните артикули имат разноски за влияние върху околната среда приблизително 1,57 евро.

" Устойчива промяна "

Професор Гауглер добави, че данните от акцията могат да предложат " скъпи прозрения за държанието при пазаруване ", както и по-нататъшно прозрение в концепцията за същинските разноски.

" От това можем да извлечем рекомендации за деяние за другите участници, на първо място за създаване на смислени политически ограничения, които способстват за устойчива промяна на хранителния бранш - за потребителите и производителите. "

Д-р Михалке добави: " Не става въпрос за неотложно въвеждане на същинската цена на всички храни. Липсват всеобхватни научни основи и отговори на основни въпроси на обществената правдивост. Надяваме се на мощен подтик, с цел да можем да обсъдим и разгледаме цените на храните в друга и (замърсителят плаща) по-справедлива форма. "
 Penny Market затваря всичките си магазини в България
Penny Market затваря всичките си магазини в България

Компанията напуща страната

От ритейлърът прибавиха, че виждат нуждата от в допълнение усилване на напъните за предложение на по-устойчива храна и понижаване на разноските за влияние върху околната среда.

Първият магазин на Penny в България беше открит през 2009 г. До 2025 година, когато веригата разгласи напускането на страната ни към нея принадлежаха 49 магазина. 
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР