Германският производител на луксозни автомобили Порше (Porsche) и американският самолетостроител

...
Германският производител на луксозни автомобили Порше (Porsche) и американският самолетостроител
Коментари Харесай

Порше и Боинг разработват летящ електромобил

Германският производител на първокласни коли " Порше " (Porsche) и американският самолетостроител " Боинг " (Boeing) работят дружно по създаване на концептуален електрически летящ автомобил за транспорт на хора в градска среда, осведоми профилираното издание " Отъмотив нюз Юръп ", представено от Българска телеграфна агенция в понеделник.

" Порше " се подрежда измежду автомобилостроителите, които си слагат за цел да създават летящи коли, които да се употребяват като таксита и за споделени транспорти.

Като част от съглашението за съдействие двете компании ще проучват капацитета на пазара за първокласни летящи коли и възможното им потребление с гъсто обитаеми градове.

" Боинг ", " Порше " и подразделението на самолетостроителя " Оурора флайт сайънсиз " (Aurora Flight Sciences) създават идея за изцяло електрическо летящо транспортно средство, което да излетява и да се приземява отвесно. Техни инженери ще изградят и тестват прототипа.

През 2018 година проучване на поделение на " Порше " предвижда, че пазарът на въздушни средства за градски превоз ще набере скорост след 2025 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР