Германският производител на луксозни автомобили Daimler планира всички автомобили на

...
Германският производител на луксозни автомобили Daimler планира всички автомобили на
Коментари Харесай

Daimler планира изцяло електрически преход до 2030 година

Германският производител на първокласни коли Daimler възнамерява всички коли на Mercedes-Benz да бъдат електрически до 2030 година, съобщи „ Франс 24 “. За задачата компанията ще влага 40 милиарда евро.

„ Автомобилите на Mercedes-Benz ще станат изцяло електрически в границите на това десетилетие ", оповестиха от компанията в презентация, само че показаха, че това е постижимо при изискване, че пазарите напълно се насочат към електричеството.

Според проекта на компанията тя би трябвало да има електрическа версия на всичките си модели до 2025 година, като от същата година всички нови платформи за коли ще бъдат  само електрически.

За да осъществя този преход към електрически транспортни средства, Daimler възнамерява да отвори осем завода за произвеждане на акумулаторни кафези и да сътвори обща платформа за акумулатори, която да се употребява от 90% от бъдещите транспортни средства на компанията.

„ Преходът към електрически коли набира скорост, изключително в първокласния сегмент, към който принадлежи Mercedes-Benz ”, разяснява основният изпълнителен шеф на Diamler Ола Калениус.

„ Нашето обвързване в тази промяна е да убедим потребителите си да създадат този избор посредством привлекателни артикули “, прибавя той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР