Германският производител на автомобилни системи за пренос на данни MD

...
Германският производител на автомобилни системи за пренос на данни MD
Коментари Харесай

Германската MD Electronik инвестира 21,5 млн. лв. в завод край Враца

Германският производител на автомобилни системи за транспорт на данни MD Electronik ще открие нов цех в България. Новото индустриално дружество ще бъде построено във Враца и в него ще бъдат вложени 21,5 милиона лв.. То ще се състои от индустриални, логистични здания и офиси с обща застроена повърхност от 9 950 кв. метра, а разкрите работни места ще са над 300. Миналата седмица компанията и община Враца са подписали контракт за пазаруване на земята за предприятието на стойност 700 хиляди евро.



Снимка: Министерство на стопанската система

Предприятието ще създава кабели за транспорт на данни и електронни съставни елементи, коаксиални елементи и кабели за мултимедийни модули. За задачите на индустриалния развой сдружението ще закупи и оборудва фабриката с разнообразни ръчни, полуавтоматични и автоматизирани машини.

Продуктите на MD Electronik са интегрирани допълнително от 170 модела коли на над 25 производители. Групата на немската компания обгръща четири страни на три континента и има над 5000 чиновници.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов връчи документ за инвестиция клас А на „ МД Електроник “ ЕООД по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ). „ Безспорно, автомобилното произвеждане е един от предпочитаните браншове за привличане на задгранични вложения в страната, с огромен капацитет за развиване на експорта, заетостта и районното развиване. В бранша са заети повече от 170 предприятия – интернационалните и локални компании, производители на части и съставни елементи за коли “, разясни Караниколов.

В началото на октомври и различен немски тръст - VOSS Automotivе, реши да сътвори своя фабрика у нас, избирайки халета на завода в с. Баховица край Ловеч, където до неотдавна се сглобяваха китайските коли Great Wall. Инвестицията на Voss е на стойност над 15 млн. евро.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР