Германският производител на автомобили BMW обяви, че понижава цените на

...
Германският производител на автомобили BMW обяви, че понижава цените на
Коментари Харесай

BMW свали цената на новия си електрически модел

Германският производител на коли BMW разгласи, че намалява цените на електрическите си SUV iX3, които се създават в Китай, с близо 10 000 $, съобщи Си Ен Би Си. Целта е да станат по-конкурентни със сходните модели на другите два водещи производителя в този сегмент в азиатската страна – Tesla и NIO.

Препоръчителната цена за iX3 ще стартира от 399 900 юана (около 61 620 $, 99 540 лева.), което е с 10 800 $ или 15% по-евтино от истинската цена на колата, оповестена през септември.

„ За своите размери iX3 ще се конкурира непосредствено с Telsa Model Y и NIO ЕS6, които бяха сензитивно по-евтини преди този момент понижение, заради което имаше слаб интерес към колата на BMW до момента “, разяснява Ту Ле, създател на локална консултантска компания.

Ценовия ход на BMW e в отговор понижението от цели 30%, което Tesla разгласи за своя Model Y за китайския пазар до 339 900 юана. Стартовата цена на NIO ES6 пък е 358 000 юана.

Напълно електрическият модел iX3, който има пробег от 450 км, е първата кола на BMW, която се създава напълно в Китай и ще се предлага и на други интернационалните пазари, в това число и в Германия. Доставките за Европа се чака да започват в средата на 2021 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР