Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер се изказа в подкрепа за понижаването

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер се изказа в подкрепа за понижаването
Коментари Харесай

Германският президент: Може би трябва да дадем избирателни права на 16-годишните

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер се изрече в поддръжка за понижаването на възрастта за придобиване на изборни права от 18 на 16 години в отговор на мнения, оповестени във вчерашното издание на в. " Франкфуртер алгемайне цайтунг ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Щайнмайер, който е член на Социалдемократическата партия и някогашен външен министър, сподели, че дълго време е бил скептично надъхан. Сега обаче, вследствие на демографска смяна се следи по какъв начин по-възрастната част от популацията съставлява по-голям дял от електората.

" В тази обстановка считам, че не е необходимо, само че е желателно да се замислим дали не би трябвало да възстановим салдото и да дадем тежест на гласа на младите, променяйки правото за придобиване на изборни права още на 16-годишна възраст, като то ще важи и за федералните избори ", сподели президентът.

На въпрос за допустимо удължение на законодателния интервал сред изборите от четири на пет години, Щайнмайер означи, че това би било от огромна изгода за Бунтестага, тъй като ще му даде повече време за работа по законодателните въпроси.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР