Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призова всички водещи политически сили на

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призова всички водещи политически сили на
Коментари Харесай

Щайнмайер призова за създаване на правителство без нови избори


Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер прикани всички водещи политически сили на Германия да обезпечат образуването на държавно управление, без да организират нови избори за Бундестаг.

"Очаквам цялостна подготвеност за обезпечаването на държавното управление в обозримо бъдеще", сподели той в Берлин. Държавният глава акцентира, че "политическите партии са изправени пред предизвикателство".

"Ние се озовахме в обстановка, каквато не е имало от най-малко 70 години. Формирането на държавно управление постоянно е било комплициран развой. Всички партии би трябвало да помислят за това и да преразгледат позицията си", уточни той.

По-рано през днешния ден Ангела Меркел съобщи, че консерваторите съжаляват за неуспеха на договарянията и че ХДС/ХСС в близко време ще възобнови работата по тази тематика.

В продължение на месец консерваторите от ХДС/ХСС, демократичната Свободна демократична партия (СвДП) и Зелените водят предварителни договаряния, които обаче не съумяха да завършат с съгласие. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР