Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посети Украйна за първи път от

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посети Украйна за първи път от
Коментари Харесай

Въздушна тревога в Украйна, германският президент се скри в бомбоубежище

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посети Украйна за първи път от началото на войната. По време на визитата му в регион покрай границата с Беларус са се присъединили сирените за въздушна паника и се наложи Щайнмайер да прекара към час в близкото бомбоубежище.

 

Украинският консултант в министерството на вътрешните работи Антон Герашченко разгласява фотографията на Щайнмайер в бомбоубежището с коментар: " Много добра илюстрация (на това) за какво Украйна се нуждае от още системи за противовъздушна защита колкото може по-скоро ".

Посещението на Щайнмайер беше поредно отлагано - първо, тъй като украинският му сътрудник Володимир Зеленски не искаше да се среща с него поради политиките на Германия към Русия и след това - по съображения за сигурност.

Миналата година немският президент отново беше в Корюкивка, където нацистите са избили цялото локално население през 1943 година, напомня " Шпигел ".

По-късно на взаимна конференция в Киев Щайнмайер и президентът на Украйна Зеленски обявиха, че са разискали съветската опасност.

Държавният глава на Германия даде обещание страната му да съобщи на украинските въоръжени сили спомагателна партида системи за противовъздушна защита, немско произвеждане, във допустимо най-кратък период.
Двамата президенти оповестиха и основаването на стратегия за партньорство сред двете страни на общинско ниво.

Украйна помоли бежанците в чужбина да не се връщат тази зима. Според управляващите в Киев по този начин ще се избегне спомагателен напън върху енергийната система. Ударите на Русия против електростанции и далекопроводи унищожиха 1/3 от мощностите в страната, споделя президентът Володимир Зеленски.

 

Според организацията за бежанците на Организация на обединените нации от началото на съветската инвазия в Украйна страната са напуснали 7,7 милиона души. От държавното управление в Киев се обърнаха непосредствено към тях с молба: „ Ако е допустимо, останете в чужбина към този момент ”.

Откакто Русия атакува Украйна, стопанската система на страната се срина. Според Международния валутен фонд тя се нуждае от външна помощ от 3 милиарда $ месечно, с цел да се устоя.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР