Германският президент Франк-Валтер Щанмайер поиска от Полша прошка за най-кървавия

...
Германският президент Франк-Валтер Щанмайер поиска от Полша прошка за най-кървавия
Коментари Харесай

Германският президент се извини на Полша за Втората световна война

Германският президент Франк-Валтер Щанмайер изиска от Полша амнистия за най-кървавия спор в международната история по време на гала във връзка 80-тата годишнина от експлоадирането на Втората международна война в полския град Велюн, заяви Агенция Франс Прес.


„ Скланям главата си пред жертвите на офанзивата против Велюн. Скланям главата си пред полските жертви на немския тиранин. Моля за амнистия! “, съобщи Щанмайер на немски и полски.

Полският президент Анджей Дуда благодари на немския си сътрудник за наличието му на церемонията и за проявеното от него отношение.

Предвижда се президентите на двете страни да положат венци пред паметната плоча на църквата, разрушена от бомбардировките, на мястото на разрушената синагога, на паметника жертвите на разрушената болница и ще преминат по пътищата, минаващи през разрушените здания.

Основните възпоменателни събития по случай 80-годишнината от експлоадирането на Втората международна война ще се проведат във Варшава. Тази година беше решено те да бъдат извършени в столицата, защото се очакваше да дойде и американският президент. Доналд Тръмп анулира визитата си в последния миг поради урагана на Дориан, идващ се към крайбрежията на Флорида.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР