Германският правосъден министър Хайко Маас каза днес, че е спешно

...
Германският правосъден министър Хайко Маас каза днес, че е спешно
Коментари Харесай

Германски министър иска децата на мигранти мюсюлмани да изучават Холокоста

Германският правосъден министър Хайко Маас сподели през днешния ден, че е " незабавно належащо " децата на мюсюлманите, които аплайват за леговище в страната, да бъдат осведомени с историята на всеобщите убийства на евреи при нацисткия режим, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

В публикация за списание " Шпигел " Маас написа, че доста деца от близкоизточните страни " надали са имали опцията да изучат немската история ". " Точно назад: те идват от страни, където властващите целеустремено подклаждат ненавист против евреите и Израел и антисемитизмът е станал възприета културна норма ", отбелязва министърът, който е социалдемократ.

Според него проучването на Холокоста би трябвало да стане част от интеграционните курсове, след което познанията на децата по този въпрос би трябвало да бъдат подложени на тест.

Предложението на Маас идва след серия от митинги на арабски и палестински групи в Германия против решението на Съединени американски щати да признаят Ерусалим за столица на Израел. Участниците в тях издигаха антисемитски апели и горяха израелски флагове.

ДПА напомня, че Германия одобри към 1 млн. мигранти, основно от мюсюлмански страни, в това число Сирия, Афганистан и Ирак, през 2015 и 2016 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР