Германският политик от Християнсоциалния съюз и председател на групата на

...
Германският политик от Християнсоциалния съюз и председател на групата на
Коментари Харесай

Германецът Манфред Вебер е възможен приемник на Юнкер начело на ЕК

Германският политик от Християнсоциалния съюз и ръководител на групата на ЕНП в европейския парламент Манфред Вебер, се чака скоро да удостовери кандидатурата си на поста нов ръководител на Европейската комисия, предава европейският уебсайт " Юроактив ".

По-рано тази седмица немският канцлер Ангела Меркел даде своята " благословия " за сънародника си да води ЕНП на европейските избори идващия май. Очаква се той да удостовери кандидатурата си при започване на идната седмица, когато ЕНП заседава във Виена.

Мандатът на настоящия състав на Европейската комисия изтича през есента на идната година. Новият ще бъде определен след изборите за Европейски парламент през май 2019 година.
Начело на Европейска комисия в този момент е някогашният министър председател на Люксембург Жан-Клод Юнкер, който също е от ЕНП. Тази година Юнкер неведнъж даде да се разбере, че няма желание да се кандидатира за нов мандат на поста.
Манфред Вебер: България извършва всички условия за присъединение към Шенген Според съобщи предс. на парламентарната група на ЕНП в Екологичен потенциал страната ни е доказателство, че може да се спре незаконния миграционен напън
Миграцията ще бъде водещ приоритет за Вебер. " Това е въпрос, който може да раздра Европа ", разяснява осведомен източник от ЕНП. По-рано политикът поддържа концепцията на страните от Северна Африка да се провиснал средства за съдействие по мигрантския въпрос по образеца на контракта, който Европа подписа с Турция.

Предлага се основаването на центрове в трети страни, където да се преценява кой има право на леговище. Междувременно той съобщи, че Европа се нуждае от " осезаеми резултати " при ръководството на границите си. Очаква се на срещата във Виена Вебер да бъде подсилен от представителите на ЕНП от Германия, Испания, Ирландия и Хърватия.

Негов хипотетичен противник за номинацията за водещ претендент за поста ръководител на Европейска комисия ще бъдат водещият договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние и някогашният министър-председател на Финландия Александър Стуб.

(Използвани са материали на Агенция " Фокус " )
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР