Германският подписа договор с нидерландския нападател Брайън Броби, който пристига

...
Германският подписа договор с нидерландския нападател Брайън Броби, който пристига
Коментари Харесай

РБ Лайпциг уреди нападател от Аякс

Германският подписа контракт с нидерландския нападател Брайън Броби, който идва със свободен трансфер от (Амстердам). Сделката влиза в действие от 1-ви юли, а персоналният му контракт е за четири сезона или до юни 2025-а година.

Към момента Броби е единствено младежки национал на Нидерландия, само че експертите в Ниската земя му предсказват блестящо бъдеще поради бързината и головия усет. През този сезон младокът вкара 2 гола в седем мача за мъжкия тим на Аякс, а също по този начин се разписа два пъти в три мача в Лига Европа.

Дебютът му в първия тим на гранда от Амстердам се случи на 31-ви октомври. Това стана при триумфа с 5:2 над, а Броби влезе и съвсем незабавно се разписа.

Трансферът на момчето в тима от Бундеслигата провокира сериозна дискусия и разправии сред спортния шеф на Нидерландската футболна асоциация (КNVB) Нико-Ян Хоогма и сътрудника му от Аякс Марк Овермарс. Последният правеше всичко допустимо, с цел да удължи контракта на Броби, до момента в който шефът от федерацията го окуражил да отхвърли предлагането и да отива в Германия. Двамата си размениха и остри реплики по медиите по този мотив.
Erste Grüße unseres Neuzugangs
— Die Roten Bullen (@DieRotenBullen)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР