Германският пилот Себастиан Фетел се сбогува с Формула 1 по

...
Германският пилот Себастиан Фетел се сбогува с Формула 1 по
Коментари Харесай

Фетел се сбогува с Формула 1 с крос на Яс Марина

Германският водач Себастиан Фетел се сбогува с Формула 1 по много любопитен метод. Носителят на четири международни трофеи от дните си в Ред Бул, предложения всички от бокса да потичат с него на пистата " Яс Марина " в Абу Даби.

Фетел постави бяла тениска, на която пишеше " Danke F1 " или " Благодаря Ф1 ". Той остава една от легендите на спорта. Всички участници във вечерното бягане в Абу Даби пък носеха тениски, на които пишеше " Danke Seb ". Към специфичното изпращане на водача се причисли и сътрудника му Мик Шумахер, с който имат доста близки връзки поради огромното другарство на Фетел с Михаел Шумахер. Фетел разгласи отдръпването си от Формула 1, само че преди дни един от огромните му противници - Люис Хамилътн, показа, че няма самообладание още веднъж да види германеца в спорта. Хамилтън има вяра, че Фетел ще се завърне един ден в болид от Формула 1.

Състезанието в Абу Даби ще е последно за Николас Латифи, Даниел Рикардо и Мик Шумахер, като и тримата не откриха място в тим от Формула 1 за следващата година и ще пропуснат сезон 2023. Разбира се, пред тях към момента може да се отвори врата за завърщане в спорта, а Даниел Рикардо най-вероятно ще заеме мястото на авариен водач в отбора на Ред Бул.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР