Германският пилот Мик Шумахер може да има на разположение само

...
Германският пилот Мик Шумахер може да има на разположение само
Коментари Харесай

Мик Шумахер има само няколко състезания, за да спаси кариерата си във Формула 1

Германският водач Мик Шумахер може да има разполагаем единствено няколко надпревари, с цел да избави кариерата си във Формула 1, написа организация ДПА. Синът на седемкратният първенец Михаел Шумахер, който получи място в тима на „ Хаас “ от академията на Ferrari, е с изтичащ в края на годината контракт.

Мик Шумахер прекара два сезона в Haas, само че записа първите си точки едвам тази година през юли в надпреварата за Голямата премия на Англия, заемайки осмото място. Последва шесто място в Австрия, само че след това Шумахер няма класиране в първите 13.

„ Казах още при започване на сезона, че при Мик е значимо да напредва “, разяснява шефът на Ferrari във Формула 1 Матиа Биното. „ След няколко надпревари ще седнем и ще поговорим с него, ще създадем разбор на сезона и дружно с „ Хаас “, ще вземем решение за бъдещето му “, добави Биното.

Тимът на „ Хаас “, който си партнира с Ferrari, няма да е длъжен да задържи Шумахер, в случай че 23-годишният немец към този момент не е част от пилотската академия на италианския авто тръст.

Към момента Мик Шумахер заема 15-о място във краткотрайното класиране при водачите във Формула 1 с 12 точки след 15 старта. Той бе най-бавен в съботната подготовка за Гран при на Италия, макар че няма да започва финален. В петък Шумахер бе сменен в първата подготовка на „ Монца “ от аварийния водач на Ferrari Антонио Джовинаци, който се спряга за негов правоприемник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР