Германският парламент узакони еднополовите бракове. Това се случва няколко дни,

...
Германският парламент узакони еднополовите бракове. Това се случва няколко дни,
Коментари Харесай

Германия узакони гей браковете


Германският парламент узакони еднополовите бракове. Това се случва няколко дни, откакто канцлерът Ангела Меркел съобщи, че ще позволи на своите консервативни народни представители от Християндемократическия съюз (ХДС) да гласоподават по свое мнение, а не да следват партийната политика. След днешния избор немският юридически кодекс беше изменен и в него към този момент се споделя, че "бракът е встъпване до живот сред двама души от друг или идентичен пол ", съобщи БГНЕС.

Изменението обезпечава на еднополовите сътрудници цялостни брачни права, в това число и правото да осиновяват деца. Досега хомосексуалните двойки в Германия имаха право единствено на така наречен записано партньорство. Долната камара на немския парламент одобри проектозакона с 393 гласа "за " и 226 "против ". Горната камара към този момент е одобрила мярката и се чака тя да влезе в действие преди края на годината.

Въпреки че даде независимост на своите депутати, канцлерът е гласувала с "против " на днешния избор, защото съгласно нея бракът може да е единствено сред мъж и жена. "За мен бракът, както е избран от немското законодателство, значи брак сред брачен партньор и брачна половинка и затова гласувах срещу днешния закон ", сподели тя. Въпреки това канцлерът съобщи, че изрично е трансформирала мнението си във връзка с осиновяването. Докато преди посочваше "благото на децата " като причина да е срещу еднополовите бракове, то в този момент тя съобщи, че към този момент не е на това мнение. "Оттогава мислих доста по въпроса с детските грижи и стигнах до убеждението, че еднополовите двойки би трябвало да могат дружно да осиновяват деца ", сподели тя.

Предложението за легализиране на еднополовите бракове беше включено в в дневния ред на Народното събрание от съдружния сътрудник на Меркел - Социалдемократическата партия (СДП), както и от партията на Зелените и лявата "Ди Линке ". Така в Народното събрание срещу сходна мярка бяха единствено крайнодясната "Алтернатива за Германия " и ХДС.

Миналата неделя от СДП обявиха, че едно от условията на партията при възможна нова коалиция с консерваторите след идните през септември парламентарни избори в страната ще е узаконяването на еднополовите бракове. Тяхната позиция идва ден преди да бъде оповестено изявление на Меркел в женското списание "Бригите " в понеделник, в което тя за първи път загатна за обрата в политиката си. Преди това не беше загадка, че канцлерът е срещу еднополовите бракове. В изявлението си обаче тя показва, че е трансформирала позицията си, откакто неотдавна е имала "запомнящо се прекарване " при среща с лесбийска двойка, която се е грижила за осем осиновени деца.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР