Германският парламент одобри план за следене на комуникациите на заподозрени

...
Германският парламент одобри план за следене на комуникациите на заподозрени
Коментари Харесай

Германските депутати одобриха план за следене на комуникациите в WhatsApp и Skype

Германският парламент утвърди проект за следене на връзките на обвинени лица в кодирани приложения като WhatsApp и Skype, съобщи АП. Законът бе признат с гласовете на ръководещата коалиция.
 
Той уголемява пълномощията на следователите да конфигурират шпионски програмен продукт в мобилните телефони и компютрите на обвинени в разнообразни закононарушения. Досега това важеше единствено за обвинени терористи, само че към този момент обгръща и закононарушения като укриване на приходи и компютърни измами.
 
Днешното гласоподаване е от огромно значение за страна, която нормално строго пази персоналните данни поради тежестта на предишното си с двете диктатури през 20 в. - нацистката и комунистическата в следвоенна Източна Германия, отбелязва Агенция Франс Прес.
 
Вътрешният министър Томас де Мезиер изрази удовлетворение от приемането на този закон, който по думите му компенсира софтуерното закъснение на страната от нарушителите, тъй като те всеобщо употребяват тези приложения за кодирани известия.
 
" Не може триумфът на една правосъдна процедура или използването на закона да зависи от това какво средство за връзка употребява обещано лице, да зависи от това дали употребява УотсАп или праща есемес ", посочи Де Мезиер за в. " Ханделсблат ".
 
Опозиционните партии на крайната левица и Зелените гласоподаваха срещу с аргумента, че се вкарва средство за невиждано следене на популацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР