Германският парламент одобри нови правила за събиране на живеещи в

...
Германският парламент одобри нови правила за събиране на живеещи в
Коментари Харесай

Германия възобновява събирането на бежански семейства

Германският парламент утвърди нови правила за събиране на живеещи в страната мигранти със фамилиите им, с което се поставя завършек на двугодишната пауза, въведена в интервала на най-големия напор на претенденти за леговище, съобщи ДПА.

Благодарение на измененията от 1 август претенденти за леговище, които се употребяват с така наречен " субсидиарна протекция " (понеже не дават отговор на изискванията за приемане на бежански статут) ще могат да се съберат с членове на фамилиите си. Броят на роднините, които се позволяват в страната, обаче ще е стеснен до 1000 на месец.

През последните няколко години претендентите за леговище със статут на субсидиарна протекция (сред които доста сирийци, избягали от войната в страната си), трябваше да чакат две години, преди да могат да аплайват за събиране с околните си, като се изключи някои единични случаи.

Новите регулации дават още веднъж опция на тези хора да аплайват брачният партньор или брачната половинка им, както и малолетните им деца, да дойдат при тях в Германия. Статут на субсидиарна протекция получават хора, които не дават отговор на изискванията за бежански статут според Женевската спогодба, само че не може да бъдат върнати в родината си, защото, да вземем за пример, там ги заплашват мъчения или смъртно наказване. В Германия по предписание хора с подобен статут получават позволение за престояване за една година, което след това се удължава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР