Германският парламент глоби крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" с над

...
Германският парламент глоби крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" с над
Коментари Харесай

Германският парламент глоби крайнодясна партия заради дарение от пиар компания

Германският парламент санкции крайнодясната партия "Алтернатива за Германия " с над 400 000 евро за приемане на противозаконни предизборни дарения, съобщи Асошиейтед прес.

Днес Бундестагът съобщи, че преди районните избори през 2016 и 2017 година двама високопоставени членове на партията са получили безвъзмездна реклама от пиар компания със седалище в Швейцария.

Посочва се, че двамата представители на АзГ Йорг Мойтен и Гидо Райл, и двамата членове на националния управителен орган на партията и претенденти за Европейския парламент, не е трябвало да одобряват рекламата, тъй като към оня миг не се е знаело, че донорът на рекламата е компанията за пиар "Гоал АГ ". АзГ съобщи, че има намерение да апелира санкцията в съда. Партията дефинира решението на Бундестага като "политически стимулирано ".

АзГ може да получи още санкции поради получените от единия от водачите на партията Алис Вайдел дарения от Швейцария през 2017 година, отбелязва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР