Германският парламент гласува днес да бъде осъдено като антисемитско движение,

...
Германският парламент гласува днес да бъде осъдено като антисемитско движение,
Коментари Харесай

Германският парламент вижда в бойкота на Израел антисемитизъм

Германският парламент гласоподава през днешния ден да бъде наказано като антисемитско придвижване, което приканва за стопански напън върху Израел, с цел да постави завършек на окупацията на палестински земи, да даде на арабските жители равни права и да признае правото на завръщане на палестинските бежанци.

Мнозинството от депутатите в Бундестага гласоподаваха в поддръжка на резолюция за оповестяване на интернационалното придвижване БДС (Бойкот, дезинвестиции, наказания - Boycott, Divestment, Sanctions BDS) за организация, която употребява антисемитска тактичност, с цел да реализира политическите си цели, заяви Ройтерс

Резолюцията беше импортирана от християндемократите, техните съдружни сътрудници социалдемократи, от „ зелените “ и свободните демократи.

Израелският външен министър Израел Кац приветства решението на Бундестага.

BDS осъди резолюцията като антипалестинска, а в Туитър от придвижването написаха, че „ немските ръководещи укрепват съучастието си в закононарушенията на Израел на военна окупация, етническо пречистване, блокада и апартейд “.

Законодателите от крайнодясната „ Алтернатива за Германия “ се въздържаха по време на символичното гласоподаване. Те бяха внесли своя резолюция с апел за цялостна възбрана на BDS в Германия. Тази резолюция беше отхвърлена.

Мнозинството от крайнолявата партия „ Левите “ гласоподава срещу признатата резолюция. Тази партия също имаше свое предложение, в което се настояваше за опълчване на BDS и задължаване на немското държавно управление да работи за политическо решение на израелско-палестинския спор въз основа на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. То също беше отхвърлено.

С днешното си решение Федерална Република Германия поддържа позицията на Израел, че интернационалният протест е дискриминационен и антисемитски.

В резолюцията се показва, че акцията на BDS на израелските артикули да се поставя лепенка „ Не купувай “ припомня на нацисткия протест на еврейски артикули, именуван „ Юденбойкот “, в който са се употребявали апели като „ Не купувай от евреи “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР