Германският парламент е на път да гласува нов закон за

...
Германският парламент е на път да гласува нов закон за
Коментари Харесай

Германия е напът да легализира марихуаната за развлекателни цели

Германският парламент е на път да гласоподава нов закон за разрешаване на използването на канабис за забавление.

Ако депутатите гласоподават с „ да “, това значи, че на лица над 18-годишна възраст в Германия ще бъде позволено да имат обилни количества канабис. В същото време са планувани строги правила, които да затруднят закупуването на опиата.

След това пушенето на канабис на доста публични места ще стане законно от 1 април .

Притежаването на до 25 грама ще бъде позволено на обществени места, а в частните домове законовата горна граница ще бъде 50 грама .

Вече полицията в някои елементи на Германия, като Берлин, постоянно си затваря очите за пушенето на публични места, макар че притежанието на опиата за развлекателна приложимост към днешна дата е нелегално. Употребата на опиати измежду младежите нараства от години, споделя министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах, който инициира промените.

Той желае да подкопае черния пазар , да отбрани пушачите от нечист канабис и да понижи потоците от доходи за бандите на проведената престъпност.

Но законните кафенета за канабис надали ще изникнат внезапно в цялата страна.

Ожесточен спор за декриминализирането на канабиса бушува от години в Германия, като лекарски групи показват угриженост за младежите, а консерваторите споделят, че либерализацията ще подхрани използването на опиати.

Пушенето на канабис в някои региони, като да вземем за пример покрай учебни заведения и спортни площадки ще остане неразрешено .

Първоначалните проекти да се разреши на лицензирани магазини и аптеки да продават канабис отпаднаха заради опасенията на Европейски Съюз, че това може да докара до скок в износа на опиати.

Вместо това некомерсиалните клубове, наречени „ обществени клубове за канабис “, ще порастват и ще популяризират лимитирано количество от опиата. Всеки клуб ще има горна граница от 500 членове, потреблението на канабис на място няма да бъде позволена и участието ще бъде налично единствено за поданици на Германия .

Отглеждането на личен канабис също ще бъде позволено, като на домакинство ще са позволени до три растения марихуана.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР