Германският парламент днес проправи пътя за частично легализиране на канабиса

...
Германският парламент днес проправи пътя за частично легализиране на канабиса
Коментари Харесай

Германия легализира канабиса от 1 април

Германският парламент през днешния ден проправи пътя за отчасти узаконяване на канабиса за персонална приложимост от 1 април, съобщи ДПА.

 

Горната камара на законодателния орган (Бундесратът) одобри от дълго време разисквания законопроект на днешната си сесия, откакто той към този момент мина в долната камара (Бундестага) предишния месец.

 

Знаковият закон разрешава на пълнолетните хора да имат до 25 грама канабис за персонална приложимост на обществени места. До три живи растения канабис ще може да бъдат отглеждани легално вкъщи и до 50 грама канабис ще може да се съхраняват за персонална приложимост там.

Пушенето на трева на обществени места ще бъде неразрешено в учебни заведения, спортни уреди и в радиус от 100 метра от тези места.

Официалното утвърждение на горната камара не бе належащо, само че тя можеше да свика комисия за медиация и по този метод да забави процедурата, отбелязва ДПА.

 

Въпреки някои критици през днешния ден не бе събрано болшинство, което да поддържа изпращането на закона в комисия за медиация.

 

За да предотврати гласоподаване против законопроекта в горната камара на Народното събрание, немското държавно управление даде обещание да промени някои от наредбите в него със задна дата.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР