Германският отбранителният концер Rheinmetall води преговори с Киев за изграждането

...
Германският отбранителният концер Rheinmetall води преговори с Киев за изграждането
Коментари Харесай

Германската Rheinmetall иска да построи завод за танкове в Украйна

Германският отбранителният концер Rheinmetall води договаряния с Киев за построяването на цех за танкове в Украйна, оповестява Reuters, цитирайки изявление на вестник Rheinische Post с изпълнителния шеф Армин Папергер.
Rheinmetall създава муниции, друго военно съоръжение, както и танковете Leopard, които Германия реши да изпрати на Украйна и които компанията създава взаимно с Krauss-Maffei Wegmann.   По думите на Папергер заводът на Rheinmetall в Украйна може да бъде издигнат за към 200 милиона евро и да създава годишно до 400 Panthers - най-новите модели бойни танкове на компанията.   „ Разговорите с украинското държавно управление са обещаващи и се надявам на решение през идващите два месеца “, споделя изпълнителният шеф на компанията.   Според него западните съдружници са изпратилиа задоволително оръжие на Украйна, с цел да се отбрани, само че украинците сега нямат нужното съоръжение, с цел да си върнат изцяло територията.

Папергер споделя още, че Украйна се нуждае от 600 до 800 танка и с цел да бъде реализирано това количество, производството на нови танкове би трябвало да стартира бързо.   " Дори в случай че Германия съобщи всички 300 танка Leopard 2, с които разполага Бундесверът, това ще бъде прекомерно малко ", споделя Папергер.   Rheinmetall ще се причисли към немския показател на сините чипове DAX този месец, заяви Deutsche Boerse в петък.   Акциите на компанията доближиха връх през януари след решението на Германия да изпрати тежките танкове Leopard в Украйна, показва Reuters.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР