Германският оръжеен производител Рейнметал може да достави ремонтирани бойни танкове

...
Германският оръжеен производител Рейнметал може да достави ремонтирани бойни танкове
Коментари Харесай

Поправени германски танкове за Украйна - едва през 2024 година

Германският оръжеен производител " Рейнметал " може да достави ремонтирани бойни танкове " Леопард 2 " на Украйна най-рано през 2024 г ., сподели неговият основен изпълнителен шеф Армин Папаргер, представен от вестник " Билд ам Зонтаг ".

, че ще даде на Украйна бойни машини на пехотата " Мардер " , с цел да помогне за отблъскването на съветските сили. Но Киев също изиска по-тежкка бронирана техника като танковете " Леопард 2 " , което би представлявало забележителна стъпка в западната поддръжка за Украйна.

Ремонтът на танковете, които са на склад, ще коства няколкостотин милиона евро и компанията не може да стартира да го прави, преди поръчката да бъде доказана, сподели Папергер пред " Билд ".

" Бронираните машини би трябвало да бъдат изцяло разглобени и възобновени ", добави той.

Германия се трансформира в един от най-големите военни поддръжници на Украйна в отговор на нашествието на Русия след предходната година, преодолявайки табу, което се корени в нейната военна история от 20-ти век, по отношение на изпращането на оръжия в конфликтни зони.

Все отново критиците споделят, че немският канцлер Олаф Шолц и неговата ръководеща ГСДП са прекомерно мудни, чакайки съдружниците да работят първи , вместо да поемат отговорността на Германия като западната мощ, която е най-близо до Украйна.
 Сунак удостовери танковете за Украйна
Сунак удостовери танковете за Украйна

Това е знак и към другите сътрудници на Киев

Министърът на стопанската система Робърт Хабек сподели по-рано този месец че доставката на по-тежките танкове " Леопард " не може да бъде " изключена " , като, че Берлин не би следвало да пречи, в случай че други страни , които разполагат с този модел немски танкове на въоръжение, решат да ги трансферират на Украйна. Следва да се има поради, че без значение кой е притежател на танковете, с цел да бъдат изпратени в друга страна, без значение дали посредством продажба или подаяние, би трябвало да се получи единодушието на страната-производител.

На 11 януари   " , които са на въоръжение в полската войска, в границите на интернационалната коалиция за потребностите на въоръжените сили на Украйна .

Британският министър председател Риши Сунак в събота организира телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски, оповестиха " Даунинг стрийт " 10 и самият Зеленски в " Туитър ". В официалното съобщение на английския министър председател се споделя, че  в Украйна,. Източници на Би Би Си споделят, че евентуално става дума за към 12 танка.

Досега нито една страна не е доставила на Украйна танкове западно произвеждане., само че Пентагонът за в този момент не разяснява опцията да изпрати тежките танкове " Абрамс ".

Френският президент Еманюел Макрон  на 4 януари в сряда, написа " Ройтерс ".

В телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски Макрон сподели тогава, че танковете AMX-10 RC ще бъдат изпратени в Киев в опит да оказват помощ във войната против Русия.

Говорител на Елисейския замък сподели, че " това е първият път, когато танкове със западен дизайн са доставени на украинските въоръжени сили ".
 Британия няма значение - Германия чака Съединени американски щати да проправят пътя за бойни танкове към Украйна
Британия няма значение - Германия чака Съединени американски щати да проправят пътя за бойни танкове към Украйна

За Шолц доставките на тежки оръжия зависят от координацията " с нашия трансатлантически сътрудник "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР