Германският национален отбор по футбол се готви за решителния си

...
Германският национален отбор по футбол се готви за решителния си
Коментари Харесай

Ключовият мач с Южна Корея може да коства на германския бизнес до 200 млн. евро

Германският народен тим по футбол се готви за решителния си мач с Южна Корея, след който ще стане ясно дали международните първенци ще продължат към осминафиналите. Важността на мача притегля и вниманието на ентусиастите в Германия, само че за бизнеса в страната проблем се оказва това, че срещата стартира в 16.00 часа локално време.

Анализ на института IW демонстрира, че немският бизнес може да бъде ощетен с до 200 млн. евро.

Очаква се едвам към 30% от чиновниците да завършат до дъно работния си ден. Ако всеки втори човек гледа мача в последния час от работния ден и не навакса изгубеното време, то това ще коства на работодателите сред 130 и 200 млн. евро, написа " Дойче веле ", като се базира на изнесената информация.

Анализаторите виждат и позитивния резултат на мача в работно време. Според тях гледането на дуела с сътрудници е опция за сближение на колектива и възстановяване на работната среда. А това може да докара до повишение на продуктивността в идващите дни.

" Невинаги става въпрос за пари, значение има и сплотяването на екипа. Определено няма нищо по-добро от това да гледаш трогателен футболен мач с сътрудниците си ", сподели специалистът от IW Кристоф Шрьодер. И добави: " Нека единствено се надяваме немският тим да завоюва ".

От друга страна, се показва, че загубите за едни браншове, могат да значат опция за доходи за други. Например, в случай че чиновниците от дадена компания си тръгнат преди края на работния ден, е допустимо да отидат на бар или ресторант, където да похарчат пари.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (318)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР