Германският министър по въпросите на Европейския съюз Михаел Рот изключва

...
Германският министър по въпросите на Европейския съюз Михаел Рот изключва
Коментари Харесай

Германия не иска предоговаряне на сделката за Брекзит

Германският министър по въпросите на Европейския съюз Михаел Рот изключва нова договорка за Брекзит. Подалата оставка като министър председател на Англия Тереза Мей контракти съглашение за отдръпване на Англия с Европейски Съюз след месеци на сложни договаряния, само че личните й депутати отхвърлиха да я поддържат няколко пъти.

" Не виждам никакви шансове за предоговаряне на пакета, съглашението за отдръпване е съглашение за отдръпване и аз не виждам никакво предпочитание да стартират нови договаряния в границите на Европейския съюз, " сподели Рот преди постоянната среща с сътрудниците си от Европейски Съюз в Люксембург, представен от Нова телевизия.

Миналата седмица той сподели, че не вижда " никакво предпочитание за възобновяване на договарянията с Англия през цялото време ” и прикани претендентите, които желаят да заемат длъжността на Тереза Мей като министър председател и водач на торите, да имат поради това по време на вътрешнопартийната си акция.

След като не е съумяла да реализира съглашение посредством Народното събрание, Тереза Мей се оказа под възходящ напън от страна на личната си партия и подаде оставка като водач на торите и министър председател на 7 юни. Очаква се консервативната партия да назначи нов водач, който ще размени Мей и като министър-председател до края на юли. /Нова телевизия
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР