Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер заяви днес, че

...
Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер заяви днес, че
Коментари Харесай

Германският вътрешен министър се оттегля като лидер на коалиционната на Мекрел партия ХСС

Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер съобщи през днешния ден, че има намерение да се отдръпна от лидерския пост в Християнсоциалния съюз, само че не и от длъжността си на министър, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
 Един от тях може да наследи Меркел  Меркел: Това е последният ми мандат като канцлер, отдръпвам се през 2021 година
В края на предходната седмица се появиха известия с представени в тях източници от ХСС, че Зеехофер, който нееднократно влизаше в разногласия с канцлера Ангела Меркел на фона на намаляващата поддръжка за ръководещата коалиция, ще напусне министерското кресло преди края на мандата през 2021 година

Той обаче опроверга информацията, като разгласи, че ще продължи да бъде вътрешен министър и постът му няма да бъде обиден от решението му да се отдръпна от лидерския пост в ХСС. 

Някога Зеехофер беше корав съдружник на канцлера. Публичният му спор с Меркел за миграцията и за сигурността по границите от по-рано тази година обаче съгласно мнозина е повода за намаляващата известност на трите ръководещи партии: неговия ХСС, Християндемократическия съюз на Меркел и Германската социалдемократическа партия.

На изборите за районен парламент на Бавария предишния месец поддръжката за ХСС спадна с над 10 %, заради което партията загуби безспорното си болшинство. По принцип тази политическа мощ взе участие в районни избори само в провинция Бавария.

Изявлението на Хорст Зеехофер идва и на фона на решението на Ангела Меркел да не се кандидатира за нов мандат като водач на ХДС на изборите през декември, както и това да е последният ѝ мандат като канцлер на Германия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР