Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер изрази разочарование от

Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер изрази разочарование от ...

Германският вътрешен министър е разочарован от новата Европейска комисия.


Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер изрази разочарование от дейността на новата Европейска комисия, имайки предвид главно миграцията, предаде ДПА.

В интервю за сп. "Шпигел", публикувано днес, Зеехофер казва, че е бил "изпълнен с надежда за новата Европейска комисия". "Днес съм, меко казано, разочарован".

"От мен се очаква да се тревожа за спасените в морето и за децата в бежанските лагери в Гърция. Очаква се да се занимавам с общностна политика за предоставяне на убежище, но всичко това са задачи на ЕС", подчерта Зеехофер.

Германският вътрешен министър изрази разочарование и от това, че стремежът към европейска инвестиционна програма, която да облекчи последиците от пандемията от новия коронавирус, трябва да идва от Берлин и Париж, а не от Брюксел.

Зеехофер не прояви разбиране и към съобщението на председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен за възможни съдебни действия срещу ФРГ за нарушаване на договорите на ЕС.

Фон дер Лайен отправи предупреждението във връзка с решение на германския Конституционен съд от началото на май срещу покупки на държавни облигации от Европейската централна банка, припомня БТА.

"Забелязах, че ЕС повдига необичайно често въпроса за процедури във връзка нарушаване на договорите и оплаквания срещу страните членки ", посочи Зеехофер.

Бих искал да попитам как европейското единство върви напред с такива средства, коментира германският министър.

Източник: manager.bg