Германският министър на външните работи Хайко Маас призова за продължаване

...
Германският министър на външните работи Хайко Маас призова за продължаване
Коментари Харесай

Германия: Турция е ключов партньор в НАТО

Германският министър на външните работи Хайко Маас прикани за продължение на разговора с Турция по отношение на антитерористична интервенция „ Мирна пролет ” в Северна Сирия.
„ В наш интерес е Турция, която е основен сътрудник в НАТО, да не се отдалечи от Европа ”, сподели Хайко Маас в изявление за новинарския портал DELFI, преди срещата на министрите на външните работи на НАТО в Брюксел.
Маас акцентира ролята на НАТО като главен поръчител за сигурност в Европа, съобщи БГНЕС.
„ НАТО е най-успешният съюз за сигурност в историята. Той беше поръчител за евроатлантическата сигурност през последните 70 години и ще продължи да бъде подобен ”, съобщи министърът.
Анадолската организация напомня, че Турция започва интервенция „ Мирна пролет “ на 9 октомври за унищожаване на всички терористични групи от Североизточна Сирия и основаване на безвредна зона по продължение на границата, като по този метод проправи пътя за доброволното завръщане на сирийските бежанци.
Няколко от държавите-членки на НАТО, в това число Съединени американски щати, Франция и Германия, разкритикуваха интервенцията и показаха опасения от евентуална филантропична рецесия и неустойчивост в района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР