Германският министър на външните работи Хайко Маас подкрепи днес от

...
Германският министър на външните работи Хайко Маас подкрепи днес от
Коментари Харесай

Германският външен министър подчерта подкрепата си за уреждането на палестинско-израелския конфликт с две държави

Германският министър на външните работи Хайко Маас поддържа през днешния ден от Йордания уреждането на израелско-палестинския спор на основата на взаимното битие на две страни, съобщи ДПА. Агенцията отбелязва, че това е станало в миг, когато интернационалната общественост е в очакване Съединени американски щати да показват мирния си проект за Близкия изток.

След среща с йорданския си сътрудник Айман Сафади в Аман през днешния ден немският външен министър съобщи: "Единни сме за потребността от договаряне на решение посредством обособяването на две страни ". То планува да бъде основана палестинска страна, която да бъде самостоятелна от Израел.

В същото време Маас даде обещание и отсега нататък да продължи поддръжката за бойкотираната от Съединени американски щати Агенция на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци (УНРВА). Дейността на тази организация продължава да има огромно значение за бъдещето и по тази причина Германия няма да приключва поддръжката си за нея, сподели той.

При президента Доналд Тръмп Съединени американски щати се отдръпнаха от финансирането на УНРВА. Вашингтон счита, че за подобряването на живота на палестинците са нужни стопански вложения, а не дарения.

Скоро се чака съветникът на Тръмп и негов шурей Джаред Къшнър да показа кротичък проект за решение на спора сред Израел и палестинците, чието споразумяване сега е в задънена улица.

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф в това време изиска от Германия съответни дейности за избавяне на нуклеарното съглашение. Той направи това преди утрешното посещаване на немския си сътрудник в Техеран, от което чака каузи, а освен думи.

"В случая с нуклеарното съглашение са значими резултатите ", акцентира иранският външен министър. Той означи, че желае да знае "какво тъкмо са постигнали сътрудниците, с цел да спасят " договорката, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР