Германският министър на външните работи Хайко Маас изрази принципната си

...
Германският министър на външните работи Хайко Маас изрази принципната си
Коментари Харесай

Хайко Маас е против едностранното премахване на ядрени оръжия от Германия

Германският министър на външните работи Хайко Маас изрази кардиналната си поддръжка за нуклеарното разоръжаване, само че се опълчи на едностранното унищожаване на нуклеарни оръжия от Германия, съобщи ДПА.

Той направи това при посещаване в Хирошима, Япония - първия град, станал жертва на атомна бомбардировка.

" Няма смисъл в преместването на нуклеарни оръжия от една страна в друга. Ако ще изчезват, би трябвало да изчезнат на всички места. Що се отнася до нуклеарното разоръжаване, нуждаем се най-много от съглашения с необятна поддръжка, а освен в настрана взети страни ", сподели Маас.

Германският външен министър, който е в Япония за среща с сътрудниците си от страните от Г-20, постави венец в Хирошима в памет на десетките хиляди жертви на първата офанзива с нуклеарно оръжие. Той се срещна и с оживели от нападението преди 74 години и беседва със студенти в Хирошима, където през днешния ден живеят 1,2 милиона души.

Хирошима е съвсем изцяло унищожена при офанзивата с атомна бомба, пусната от Съединените щати на 6 август 1945 година В резултат на нападението близо 140 000 души умират до края на същата година.
Три дни по-късно Съединени американски щати пускат втора бомба над различен японски град, Нагасаки, в резултат на което умират 70 000 индивида. След двете бомбардировки Япония афишира своята капитулация във Втората международна война.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР